Pentru a pregati un astfel de cocktail ai nevoie de:
-4 lingurite de cafea macinata;
-1/2 lingurita scortisoara si/sau ½ lingurita nucsoara macinata;
-apa;
-o ceasca lapte dulce;
-zahar brun;
-o ceasca sirop de ciocolata;
-esenta de vanilie
-frisca.
Mod de preparare:
In filtrul de cafea se pune apa (cat pentru o ceasca mare de cafea), cafeaua macinata, scortisoara si/sau nucsoara. Se porneste filtrul si se lasa pana ce cafeaua este gata. Intr-o tigaie mica se pune laptele, zaharul si siropul de ciocolata si se pune la foc mic, amestecand continuu pana cand zaharul se dizolva complet. Se adauga la final si esenta de vanilie.
Cand cafeaua este gata, se toarna intr-o ceasca mare, iar peste ea se adauga amestecul din tigaie. Se orneaza cu frisca si se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu